header

   

 

"Prin această inițiativă ne dorim să contribuim și la schimbarea percepției potrivit căreia marcajele rutiere sunt necesare doar pentru cosmetizarea localităților la începutul primăverii."

Ioan Matreș, director general S.C. Industrie Mică Prahova S.A.

 

   
AddThis Social Bookmark Button
Joi, 13 Februarie 2014 19:42

SMS-urile și mersul pe jos

Publicat de 

Am discutat recent despre riscurile asociate cu folosirea telefonului mobil in timpul condusului. Ce se întâmplă însă atunci când lăsăm automobilul și devenim pietoni?

Potrivit noilor cercetări, trimiterea de mesaje-text în timp ce mergeți pe stradă nu este o idee tocmai bună. Un grup de cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia, au descoperit că atunci când oamenii transmit mesaje-text în timp ce merg, tind să devină mai rigizi, devenind astfel mai vulnerabili accidentelor de tot felul.

 Cercetătorii au mai descoperit că:

-          în timpul mersului pe jos, transmiterea unui mesaj-text este mai periculoasă decât lectura unei cărți 

-          cei care transmit mesaje-text în timp ce merg pe jos au tendința de a merge mai încet și deviază de la linia dreaptă. Totodată, aceștia devin mai rigizi, astfel putându-se dezechilibra și cădea.

Pietonii care nu sunt atenți în timp ce merg au, de asemenea, tendința de a crea blocaje pietonale, deoarece încetinesc, se deplasează pe o traiectorie neregulată și se așteaptă ca cei din jur să-i evite.

Pe măsură ce piața telefoanelor inteligente continuă să se extindă, atât cercetătorii cât și cei care militează pentru siguranța rutieră se așteaptă ca problema pietonilor neatenți să evolueze.

Cu sau fără cercetări, iată ce vi se poate întâmpla dacă trimiteți mesaje-text în timp ce mergeți pe jos:

Sursa: www.erscharter.eu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
© S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.