header

   

 

"Prin această inițiativă ne dorim să contribuim și la schimbarea percepției potrivit căreia marcajele rutiere sunt necesare doar pentru cosmetizarea localităților la începutul primăverii."

Ioan Matreș, director general S.C. Industrie Mică Prahova S.A.

 

   
AddThis Social Bookmark Button
Luni, 18 Noiembrie 2013 06:23

Despre neatenție și cine este mai atent la volan: bărbatul sau femeia?

Publicat de 

Conform unor sondaje recente realizate în Statele Unite ale Americii, 60% dintre șoferi utilizează telefoanele mobile la volan (Harris Poll, 2011). Totodată, 44% dintre adulți spun că au fost pasagerii unor șoferi care le-au pus în pericol viața prin folosirea telefonului mobil în timp ce se aflau la volan (2010, Pew Research Center). 85% dintre repondenții unui studiu condus de Ad Council în 2011 admit că trimit mesaje în timp ce conduc și sunt de acord că acest obicei reprezintă o problemă, în timp ce 89% recunosc că acest comportament reduce timpul de reacție. 36% dintre adolescenții intervievați de Pew Research Center în 2010 au fost pe punctul de a fi implicați într-un accident din cauza neatenției la volan. 77% dintre șoferii tineri sunt oarecum încrezători că pot trimite mesaje-text în timp ce conduc (Ad Council, 2011). Adolescenții care trimit mesaje-text în timp ce conduc admit că numărul de mesaje pe care le transmit în fiecare lună în timp ce se află la volan este în jur de 23. (2010, AAA and Seventeen Magazine).

Potrivit infografic-ului de mai jos, 14,7% dintre bărbații care mănâncă și conduc în același timp sunt mai atenți la mâncare, comparativ cu 6,8% dintre femei.  Cifrele se schimbă atunci când este vorba de un copil în mașină: 9,8% dintre bărbați sunt distrași de prezența acestuia, în timp ce 26,3% dintre femei sunt mai atente la copil decât la drum. 7,6% dintre bărbați trimit mesaje-text și vorbesc în același timp, doar 4,2% dintre femei făcând acest lucru.   

distracted-driving-men-vs.-women

Sursa: www.facebook.com/EuropeanRoadSafetyCharter

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
© S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.