header

   

 

"Prin aceast─â ini╚Ťiativ─â ne dorim s─â contribuim ╚Öi la schimbarea percep╚Ťiei potrivit c─âreia marcajele rutiere sunt necesare doar pentru cosmetizarea localit─â╚Ťilor la ├«nceputul prim─âverii."

Ioan Matreș, director general S.C. Industrie Mică Prahova S.A.

 

   
AddThis Social Bookmark Button
Vineri, 27 Ianuarie 2017 13:22

Sistemele de transport inteligente (ITS)

Publicat de 

 

its

├Än transportul rutier, sistemele de transport inteligente sunt dezvoltate de peste 20 de ani. Unele aplica┼úii sunt acum r─âsp├óndite pe scar─â larg─â ┼či binecunoscute. De exemplu, c├óteva milioane de autovehicule sunt echipate cu sisteme de naviga┼úie capabile s─â evalueze informa┼úii privind traficul ├«n timp real.

De ce ar trebui să acţioneze UE?

Poten┼úialul sistemelor de transport inteligente poate fi atins dac─â aplicabilitatea acestora ├«n Europa evolueaz─â de la scenariul limitat ┼či fragmentat de azi la unul paneuropean. Sistemele de transport inteligente pot contribui la principalele obiective ale politicii de transport.

Transport eficient ┼či confortabil

Congestia poate fi redus─â prin managementul mai eficient al cererii ┼či ofertei ┼či va fi ├«n beneficiul tuturor utilizatorilor de drum. Noile sisteme de asisten┼ú─â ┼či servicii de informa┼úii pentru ┼čoferi vor face din condus o experien┼ú─â mai confortabil─â.

Exemple:

Managementul dinamic al traficului bazat pe date ├«n timp real din drumuri, vehicule ┼či chiar telefoane mobile ┼či utilizarea simulatoarelor va ├«mbun─ât─â┼úi strategiile de reducere a aglomera┼úiei.

Utilizarea sistemelor de naviga┼úie ├«n ma┼čin─â reduce distan┼úele p├ón─â la destina┼úie ┼či poate conduce la un condus mai relaxat ┼či mai sigur.

Transport sigur

De┼či num─ârul accidentelor rutiere este ├«n sc─âdere, sunt ├«nc─â peste 40 000 de decese pe drumurile europene ├«n fiecare an. Noile sisteme de siguran┼ú─â din cadrul autovehiculului ┼či de asisten┼ú─â a ┼čoferului pot interveni ├«nainte ca un accident s─â se petreac─â. Cum peste 90% din toate accidentele sunt cauzate de eroarea uman─â, aceasta este o dezvoltare necesar─â.

Sursa: www.europa.eu

Las─â un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
© S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.