header

   

 

"Prin această inițiativă ne dorim să contribuim și la schimbarea percepției potrivit căreia marcajele rutiere sunt necesare doar pentru cosmetizarea localităților la începutul primăverii."

Ioan Matreș, director general S.C. Industrie Mică Prahova S.A.

 

   
AddThis Social Bookmark Button
Miercuri, 29 Mai 2013 08:18

Permis de conducere unic la nivel european

Publicat de 

La începutul anului, Comisia Europeană a decis înlocuirea celor 110 modele de permise de conducere din Uniunea Europeană cu un model unic pentru toate statele membre. Noul permis va avea forma unui card de credit și va fi recunoscut în toate țările din UE.

În funcție de statele din care provin, conducătorii de automobile își vor reînnoi permisele după 10-15 ani. Potrivit noilor norme, șoferii de autobuze și camioane vor fi supuși unui examen medical înainte de reînnoirea permisului de conducere, la fiecare 5 ani.

Pentru a preveni falsificarea acestuia, a fost creat un sistem electronic de schimb de date prin care monitorizarea sa devine mai facilă. Acest sistem este util mai ales în cazul persoanelor care își shimbă reședința dintr-un stat membru în altul.  

Introducerea modelului unic, recunoscut în toate statele membre UE, va contribui la mobilitatea celor peste 300 de milioane de conducători auto din Uniunea Europeană. Urmăriți materialul video de promovare a noului document sub sloganul ”One Europe, one driving licence” – „O Europă, un permis de conducere”:

 

 

Sursa:

  1. European Road Safety Charter – www.erscharter.eu
  2. ”Road Safety Newsletter” No. 10 – Published by Directorate-General for Mobility and Transport / European Commission http://ec.europa.eu/transport/index_en.htm

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

   
© S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.